Sami Määttä 15.8.2021*

Ihmisvalta voi asettua sotaa ja terroria vastaan


Jotain on perusteellisesti pielessä siinä, kuinka niin kutsuttu kansainvälinen yhteisö puuttuu sota- ja terroritilanteisiin. Toimien taustalla taitaa aina vaikuttaa erilaisten intressipiirien lobbaus ja lyhyen tähtäyksen edut. Maailmapoliitikot sitten avustajineen muotoilevat niistä hyvältä kuulostavia tavoitteita, mediassa esitettäväksi.

Jos ihminen ja Homo Sapiens on lajina hyvän puolella, tulisi tuon hyvän tulla muotoilluksi ihmisvaltaisesti, koko maapallon tasavallassa, julkisina asioina. Sellaisen hyvän voiman varassa voitaisiin alkaa ehkäistä hyökkäyssotia ja toteuttaa aseistariisuntaa, pitkällä tähtäyksellä.

Eivät hyvät pyrkimykset esim. taloudellisen yhteistyön organisaatioissa tai YK:n erityisjärjestöissä turhia ole. Mutta paljon on tehtävää sivistyksen ja etiikan saroilla, jos haluamme tehoa ihmistoimiin rauhan puolustamisessa.

Internet voisi olla yksi tärkeimmistä ihmisiksi elämisen ja osallisuuden mahdollistajista. Maailmanverkon alustat ja sovellukset voisivat turvata jokaisen ihmisen identiteetin kommunikaatiota ja yhteisiin asioihin vaikuttamista varten.

Henkistä kanttia ja hyvää tahtoa tämä kaikki vaatii, inhimillisyyttä.

--

* Julkaisu https://t.me/incoloursandvibrations/68

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PrayerWings: Daodejingin avainkäsitteitä